Translate

vrijdag 30 oktober 2015

Boek recensie Nederlands: Aartje de dikke dweus

Hoi! 
Mijn naam is Madieke en welkom op mijn blog!

Zoals je misschien wel weet ben ik deze blog gestart voor een opdracht voor Nederlands op school.
Bij Nederlands hebben wij een leesdossier. Dit is eigenlijk gewoon een map waarin we elke keer dat we een opdracht doen die met een boek te maken heeft deze opdracht doen. 
Nu moesten we voor ons leesdossier een boekrecensie schrijven en we mogen deze ook op onze blog zetten als extraatje, dus bij deze: dit is de boekrecensie die ik geschreven heb over het boek Aartje de dikke dweus van Tom de Krijger:

Aartje de dikke dweus! Een boekrecensie door Madieke
“Typisch Momo en Flof… een echt team.” Dit is de laatste zin van het boek ‘Aartje de dikke dweus’ van schrijver Tom de Krijger. Het boek gaat over de 10 jarige Momo die samen met haar hond Flof spannende avonturen beleefd als ze op een dag samen met haar vriendinnetjes in het bos gered word door een geheimzinnige persoon is ze vastbesloten om erachter te komen wie dit is en wat er aan de hand is, daarvoor rijst ze helemaal tot aan de andere kant van de wereld. Onderweg ontmoet ze verschillende mysterieuze karakters en beleeft ze het grootste avontuur tot nu toe. Dit boek is een erg goed boek vooral als het gaat om voorlezen of helemaal wegduiken in het verhaal.

Ten eerste vind ik dit boek een erg spannend boek omdat er veel momenten inzitten waarin je niet weet wat er gaat gebeuren en er duidelijk een spannende sfeer hangt, bijvoorbeeld op momenten als deze: “Het had voorkomen kunnen worden, als ze wat beter hadden uitgekeken. In eerste instantie leek het allemaal zo erg niet, alleen een beetje bloed en een gescheurde broek. Tot dat die grotere kwam….”. Ik vind dit een spannend stukje omdat je bijvoorbeeld niet weet wat in eerste instantie niet zo erg leek, of wie/wat “die grotere” is.

Ten tweede vind ik dit boek een heel erg opgewekte sfeer hebben omdat de hoofdpersoon Momo en haar beste vriend Flof eigenlijk altijd het beste in een situatie zien en een oplossing proberen te vinden. Ook zijn ze eigenlijk altijd wel vrolijk, zelfs als er iets mis gaat of ze eventjes sip zijn vinden ze een manier om toch weer optimistisch naar iets te kijken. Bijvoorbeeld in dit stukje aan het begin van het boek als Momo voor de eerste keer word voorgesteld: “Flof is  nu helemaal door het dolle heen en rent verdwaasd een paar rondjes door de huiskamer. Daarna vliegt hij  naar boven zo de slaapkamer van Momo in. Hij springt boven op haar bed en begint haar gezicht te likken. “Floffie!””

Ten derde vind ik dit boek grappig omdat er veel gedrag van dieren en wezens word beschreven als het gedrag van mensen, bijvoorbeeld dat je de gedachtes van Flof leest en dat creĆ«ert een hele grappige sfeer. Ook worden er veel grapjes gemaakt door de karakters uit het boek. Naast dat word hebben de meeste karakters ook een grappige/gezellige uitstraling en  ook word er veel gelachen door de karakters, zoals in dit stukje waar er net een grap is verteld door een van de beste vriendinnen van Momo: “Vol verwachting wachten de meiden op een reactie. Na enkele seconden horen ze een schelle schaterlach vanuit het bos komen. “hahahahahahaha, dat is een goeie….. hahahahahahahahaha!””. Dat dit boek zo grappig en gezellig is om te lezen is ook de grootste reden waarom ik dit boek heb gekozen. De sfeer van het boek is spannend maar toch grappig en is enorm fantasievol en ik hou heel erg van dat soort boeken.
Je moet dit boek zeker gaan lezen als je van fantasie, avontuur en gezelligheid houd, het maakt niet uit hoe oud je bent want dit boek is eigenlijk gewoon super leuk voor alle leeftijden zeker om samen te lezen/ voor te lezen! Het boek is ideaal voor voorlezen of als je helemaal wil opgaan in een verhaal. Dus als je een leuk fantasievol boek zoekt om aan je broertje/zusje, zoon/dochter, jezelf of wie dan ook voor te lezen is dit boek je beste vriend!

Ik hoop dat jullie wat hadden aan deze recensie en nu weten of je het een leuk boek lijkt!
~stay geeky~Madieke


zondag 25 oktober 2015

BANDREVIEW: Nirvana

Hey!
Ik ben Madieke en welkom op mijn blog!

Dit is de eerste blog in de series van blogs "BANDREVIEW:.." waarin ik wat ga vertellen over een bepaalde band en die band ook ga beoordelen.

Deze bandreview gaat over de band Nirvana.

(BRON: http://www.playbuzz.com/maureen13/how-well-do-you-know-nirvana-songs )
NAAM: Nirvana.
HERKOMST: Aberdeen, Washington, Verenigde staten.
JAREN ACTIEF:1987-1994.
ZANGER: Kurt Cobain.
GENRE(S): grunge, alternatieve rock, punkrock.
NUMMER 1 HIT (op dit moment): smells like teen spirit.

LEDEN/EX LEDEN: 

Kurt Cobain ( 1987-1994)
Dave Grohl (1990-1994)
Krist Novoselic (1987-1994)
Pat Smear (1993-1994)
Chad Channing (1988-1990)
Jason Everman (1990)
Aaron Burckhard (1987)
Dave Foster (1988)
Dan Peters (1990)

mijn mening:
Persoonelijk vind ik Nirvana een erg leuke band en vind ik de muziek die zij maken erg leuk en fijn om naar te luisteren. Ik vind de muziek eigenlijk altijd wel fijn om naar te luisteren omdat (naar mijn mening) de muziek die Nirvana maakt een beetje een mix is tussen echt harde en een beetje rustigere rock.

ik hoop dat jullie dit een leuk stukje vonden,
~stay creepy~ Madieke